SU 4.10.20 C2SM

No, enpä sitten lopulta onnistunutkaan nukkumaan. Auto liikkeelle aika tasan kolmelta, hakemaan erään pelaajan isä mukaan Espoosta ja onneksi hän ajoi oikein mielellään. Pysähdyttiin noin kuusi kertaa matkalla, muutama huoltoasema ei ollut edes auki ja ajettiin Lahden, Heinolan ja Jyväskylän kautta Viitasaarelle, jossa itse hyppäsin rattiin ja ajoin vajaat sata kilometriä, kunnes kaveri halusi ajaa loppumatkan. Käytiin Oulun päässä pyörimässä Zeppelinin kauppakeskuksessa tunnin verran, kunnes ajettiin pelipaikalle Kisällin liikuntahallille noin puolta tuntia ennen ottelun alkua. Ajettiin itseasiassa jopa harhaan kertaalleen, mutta saatiin silti itsemme ajoissa paikalle. Vinkkinä paikalle suunnistaville: Navigoikaa itsenne Oulun vankilalle, olette sitä myötä naapurirakennuksella.  Jostain syystä oma navigaattorini ei tunnistanut Salmelantietä, joka menee juuri siinä vankilan ja pelipaikan välissä.

Ottelu avasi C2-poikien toisen turnauksen, C2-pojathan pelaavat syyskauden neljässä turnauksessa per joukkue, jokaisessa turnauksessa kaikkien pelatessa kaksi peliä. Oilers oli avausviikonloppuna voittanut Ilveksen ja hävinnyt Classicille ja ottelut tuntuivat menevän tuloksellisesti aika ristiin. Oulussa ensin vastaan asettui OLS, joka ennakkoon on mielestäni todella kova nippu, jopa mestarisuosikki. Vähän jopa pelotti, että tuleeko tästä murskanumerot, mutta yllättävän hyvin Oilers onnistui haastamaan heitä ja ykköserän jopa hallitsemaan peliä. Katsomossa oli oululaiseen tapaan kova meteli päällä, tästä heille iso hatunnosto.

Toisessa erässä OLS onnistui nousemaan kuljettajan paikalle ja siirtymään johtoon ottelussa. Kolmanteen erään Oilers pääsi ylivoimalle hakemaan tasoitusmaalia, ja tässä onnistuttiinkin, tosin vasta hieman jäähyn päättymisen jälkeen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Oilers onnistui jopa menemään johtoon, jolloin OLS otti aikalisän. Vielä viisi ja puoli minuuttia ennen loppua Oilers johti ottelua, mutta lopulta OLS onnistui kairaamaan 4-6 -voiton. Ehkä suurin ero joukkueiden välillä oli OLSin pallovarmuus, Oilers-pelaajilla pallo tuntui polttelevan lavassa ja tämä näkyi syöttöjen laadussa sekä riskialttiina syöttövalintoina että pomppivina syöttösuorituksina. Joka tapauksessa, OLS oli aivan voitettavissa, mutta tällä kertaa pisteet jäivät oululaisille.

Ottelun jälkeen lähdettiin syömään, ei edes tiedetty minne, mutta lopulta paikaksi valikoitui täysin sattumalta Kaijonharjusta Pizzeria Baabel. Isot annokset, siistit ja isot tilat eikä ollut erityisen kallistakaan. Ilman muuta suositukseni heille!

Tämän jälkeen suunnistettiin takaisin hallille, jossa vastaan asettui SPV. SPV oli päivän ensimmäisessä ottelussaan laittanut EräViikinkien Idän joukkueen tiukoille, joten kova haaste oli tulossa. Oilers kuitenkin hallitsi varsinkin avauserää aivan mielin määrin ja oli jopa vähän pettymys, kun erätauolla lukemat olivat vain 0-3. Toisen erän alkuun SPV kavensi, mutta tämänkin Oilers onnistui kuittaamaan parilla maalilla ja 1-5 lukemissa erätauolle. SPV sai tehtyä pari kavennusmaalia aikaan kolmannen erän alkuun ja ottelusta tuli vielä tiukka. Ottelu oli todella ilkeä Oilersin maalivahti Veeti Asunnolle, kun tilanteita ei oikeastaan ollut ollenkaan, mutta SPV rokotti Oilersin virheistä armotta. Joka tapauksessa, Oilersille 3-5-voitto ja kaksi pistettä kohti Espoota. Oilers onnistui pelaamaan kaksi ottelua täysin jäähyttömästi, joka varmasti auttaa paljon, jos pitkässä juoksussa onnistutaan jatkamaan tätä.

Espoota kohti lähdettiin seitsemän aikaan illalla ja oltiin perillä joskus kahden aikaan. Paluumatkalla Heinolasta Helsinkiin vettä satoi melkoisen paljon, mutta onneksi vasta kun olimme päässeet moottoritielle. Kaverin jättö kotiinsa pojan pelivarusteiden kanssa, ettei niitä tarvinnut junassa kuljettaa, ajo kotiin ja aamulla sitten virkeänä työpalaveriin 9:30. Seuraava peli onkin sitten vasta 7.10. tiistaina ja pelireissuakin pitää odottaa jopa lauantaille asti.