PE 9.10.20 F-LIIGA

Tapiolan Urheiluhalli, Espoo, Esport Oilers – LASB, Miesten Fliiga.

Vaihteeksi kotipeli. Tapiolan Urheiluhalli on vanha halli, jossa yleisö pääsee seuraamaan peliä kolmelta puolelta kenttää. Ehkä parhaat paikat ovat päädyssä kahvion luona tai kulmissa esteettömyyspaikoilla, sillä laidoilta varsinaisista katsomoista seurattuna pelistä jää aivan lähin reuna näkemättä. Halli sijaitsee Tapiolan Urheilupuistossa, jonne pääsee julkisilla parhaiten metrolla Urheilupuiston pysäkille ja siitä kävelemällä muutaman sata metriä. Huomaa kuitenkin, että ei kannata yrittää oikaista, vaan ensin kävellä suoraan pohjoiseen Koivu-Mankkaan tietä pitkin ja sitten kääntyä itään Urheilupuistontielle. Matkalla on nimittäin oikaistessa aitoja vähän siellä sun täällä. Parkkipaikkoja on sekä heti hallin edessä että hieman kauempana luoteispuolella iso hiekkakenttä. Metro Areenalla, joka sijaitsee aivan hallin eteläpuolella, ollessa joku iso tapahtuma käynnissä, liikenne voi olla pahasti tukossa. Siksi suosittelen joko saapumaan paikalle selvästi ajoissa tai vähintäänkin tarkistamaan Metro Areenan kalenterin.

Itse ottelu meni karkeasti ottaen niin, että Oilers vei ensimmäisen erän selvästi, toisen erän LASB pelasi ylivoimaa ja kolmannessa erässä LASB tuli tasoihin, kunnes Oilers heräsi ja otti jatkoaikavoiton. Tuomiot olivat vierasjoukkueelle varsin suosiollisia, LASB ei saanut ensimmäistäkään jäähyä, Oilers otti reiluun viiteen minuuttiin peräti neljä kakkosta ja Oilersilta hylättiin kaksi maalia. En silti väitä, että tuomiot sinällään menivät väärin. Kuten tiistaina, Oilersilla ainoana juniori-ikäisenä kentällä esiintyi Jasper Juuti. LASBilla juniori-ikäisiä oli lähes kentällinen, heistä nuorimpana Tiitus Salokangas, joka viikko sitten täytti 17 vuotta.

Ottelusta jäi myös mieleen vihdoin ja viimein määrätty kasvomaskivelvoite yli 15-vuotiaille. Nähdäkseni järjestyksenvalvojat kävivät tästä myös joillekin huomauttamassa. Maskeja oli saatavilla lipunmyyntipisteen luota. Haluan kuitenkin omalta osaltani tässäkin peräänkuuluttaa nimenomaan maskien oikeata käyttöä. Eli esimerkiksi sitä, että leuan alle vedettynä se maski ei suojaa tasan tarkkaan yhtään mitään.

Huomenna sitten heti aamusta kohti Kuopiota.

(Joukkueiden nuorimmat pelaajat, LASBin Salokangas ja Oilersin Juuti)