LA 10.10.20 F-LIIGA

10.10. Kuopio, Miesten fliiga, Welhot – Oilers

Kuopioon matkaan lähdin puoli yhdeksän aikaan aamulla, olin sopinut kaverin kanssa kahvihetken Heinolan Tähtihoviin 10:30. Matkalla poikkesin tankkaamassa Lahdessa ja olin silti melkoisesti etuajassa Heinolassa. Kahvitellessamme paikalle pölähti Karhu-Kissojen jääkiekkojoukkue, kaikilla komeasti ja oikeaoppisesti maskit päässä, iso hatunnosto heille siitä. Juuri tällä tavalla annetaan hyvää julkisuuskuvaa urheilijoista.

Jatkoin matkaa Kuopioon ja perille saavuin noin 40 minuuttia ennen ottelun alkua. Kuopiohalli on todella helpossa paikassa, vitostieltä hallille on matkaa linnuntietä varmaan 200 metriä ja autollakin kahdet liikennevalot.

Kuopioon on aina mukava mennä, joka kerta on joku toivottamassa tervetulleeksi ja niin tälläkin kertaa. Pyysivät asettumaan sopivaksi katsomalleni paikalle ja siihen pystytin sitten rummut. Jälkikäteen kuulin, että fanikameralähetyksen äänimaailmaan rummutukseni toi mukavasti eloa. Myös ottelun jälkeen tultiin kiittelemään tunnelman luomisesta ja muutenkin täytyy sanoa, että Kuopiossa on ehkä paras vastaanotto vieraskannattajille mitä missään olen nähnyt.

Welhot on siitä erikoinen joukkue maantieteellisesti, että jos liigakartta laitetaan puoliksi itään ja länteen nelostien kohdalta, niin Welhot on ainoa selvästi itäpuolen joukkue. Tästäkin syystä toivon heidän ilman muuta säilyvän sarjassa, se olisi maantieteelliselle kattavuudelle tärkeätä. Aiemminhan liigaa ovat pelanneet myös ainakin ÅIF, Loviisan Tor, Josba ja NST.

Itse ottelu oli vähän turhan selvä, vaikka Oilers lähtikin siihen vähän erilaisella kokoonpanolla, mm. kakkosmaalivahdilla. Matias Juurannon loukkaannuttua edeltävän päivän LASB-pelissä, kokoonpanoon oli nostettu 2003-syntynyt Olli Jokela. Jokela pelasikin oikein hienon pelin ja saalisti myös uransa ensimmäisen syöttöpisteen.

Welhoilta oli mukava nähdä, että Topias Simonen on nousemassa heille ihan johtavaksi puolustajaksi, vaikka ikää hänelläkin on vasta 18 vuotta. Juuri tämmöiset pelaajat ovat niitä, joista Welhojen tulisi pystyä pitämään kiinni, jotta nousu seuraavalle tasolle voisi tapahtua.

Oilersin voitettua ottelun lopulta lukemin 2-9 suunnistin kotiin, onneksi pääsi valoisan aikaan ajamaan. Meinasin pysähtyä syömään Pitkälahden ABC:lle Kuopioon, mutta päätin, että valoisalla mukavampi ajaa, niin kävin syömässä vasta Lahdessa.

Seuraava ottelu onkin sitten vasta parin viikon päästä perjantaina, mutta toisaalta ehkä tämmöisen 2200 kilometrin viikon jälkeen onkin hyvä ottaa pieni huili.