MA 26.10.2020 F-LIIGA

26.10.2020, Raholan liikuntakeskus, Tampere. F-Liiga, Nokian KrP – Esport Oilers

Maanantain reissu suuntautui Nokialle, toki vain hetkeksi. Nokian KrP:n Näätäluola, tai virallisemmin Raholan liikuntakeskus, sijaitsee nimittäin Tampereen puolella ja täten KrP on yksi harvoista joukkueista, jotka eivät toistaiseksi pelaa kotiotteluitaan kotikaupungissaan. KrP:llä on kuitenkin olemassa suunnitelmat siirtyä tulevaisuudessa Nokian puolelle pelaamaan.

Matkalla pysähdyin ABC Kolmenkulmassa, joka sijaitsee kivenheiton päässä Raholasta länteen, sikäli kun joku kivellä jaksaa kolmen kilometrin matkaa heittää. ABC on ainakin helpoin löydettävä ruokapaikka hallille päin tullessa, joten ainakaan itse en sen erikoisempaa paikkaa ole edes etsinyt.

Raholan vanhaa teurastamoa pidetään aika kolkkona paikkana pelata, mutta itse olen aina viihtynyt siellä loistavasti. Välittömästi hallille saavuttuani tapasin KrP:n videovastaava Jussi Koivusen, joka on jo vuosia tehnyt niin ASM:n kuin liigankin puolella aivan käsittämättömän hienoa työtä. Jussin kanssa keskustelimme tälläkin kertaa muun muassa erilaisista kameran kuvakulmista kentälle. Ja muistelimme toki varsin erikoisia KrP – Oilers otteluiden alkuja, joissa Oilers on hakannut Näätälauman aivan maanrakoon heti ottelun alussa – KrP toki on niistä toipunut vielä varsin tiukkoihin tappioihin.

Itse peliareena sijaitsee erillisessä tilassa kahvilan takana ja halli on siitä erikoinen, että sinne pääsee aika pitkällekin sisälle ennen kuin varsinaisesti tarvitsee pääsylippua. KrP:ltä mainittakoon myös ihan tyylikkäät varsinaiset pääsyliput, joista saa hyvän muiston matkaansa. Näitä siis myytiin ihan hallillakin, eli ainakaan vielä KrP ei ole siirtynyt poikkeustilan vuoksi pelkkään ennakkomyyntiin. Myös otteluohjelmat ovat painettu isoille julisteille hallin sisälle, jolloin ihmiset tietävät helposti, milloin seuraava sarjapeli on. KrP:llä on jostain syystä kummallinen tapa, että kotipelit tunnutaan pelattavan systemaattisesti nimenomaan maanantaisin. Väitän, että esim. viimeisen viiden vuoden aikana KrP on aivan ylivoimaisesti eniten maanantaina kotipelejään pelannut liigajoukkue.

Peliareenan ympärillä on katsomopaikkoja komeasti kahdessa kerroksessa ympäri kentän pois lukien vaihtopenkit, joiden takana ei ole yleisöpaikkoja. Televisiokuva ei tee oikeutta mielestäni liigan parhaalle katsomosijoittelulle, josta oma suosikkini löytyy heti ylemmän kerroksen alariviltä. Siitä on viistot lasit, joiden läpi näkee jopa aivan kentän laidan siinä muutaman metrin alapuolella. Kävin myös varta vasten katsomassa yläkatsomon ylärivin näkyvyyttä, eikä sekään yhtään hullumpi ole – tosin edessäni ei sillä hetkellä ollut yhtään ihmistä. Katsomot ovat kuitenkin suht jyrkät, joka on näkyvyydelle aina hieno asia. Myyntipisteitä on sekä yläkatsomon kulmassa, että alhaalla heti sisääntulon vieressä. Tarjoilutkin siellä ovat kohdillaan, monessakohan muussa pelipaikassa itse asiassa myydäänkään enää kunnon käristemakkaraa? Suosittelen!

KrP on myös panostanut Raholan hallin ulkonäköön, tai no, sisänäköön, kun alakerran seiniä on maalattu KrP:n värin mukaisesti siniseksi. Kuulemma pelaajat itse käyneet tätä talkoilla tekemässä, iso hatunnosto tälle!

Itse ottelu alkoi kuten pari edellistäkin peliä, Oilersin ottaessa 0 – 3 vierasjohdon jo noin seitsemän minuutin kohdalla. Ottelun jännityksen kannalta onneksi Nokia pystyi kaventamaan tämän 2 – 3 lukemiksi ensimmäiselle erätauolle – tehden maalit kolmen sekunnin välein – ja lopulta edettiinkin jopa rankkareiden jatkolaukojille saakka, jossa sielläkin nähtiin komeita maaleja. Voitto kirjattiin lopulta Oilersille maalein 5 – 6.

Ottelun junioripelaajista pitää nostaa esille Oilersin 2003-syntynyt Olli Jokela, joka alkaa pikkuhiljaa saamaan kivasti jalkaansa pelaavan kokoonpanon puolelle. Mielestäni peliotteista ei näy, että kyseessä on niinkin nuori pelaaja. Nokian puolelta sen sijaan Tomas Estovirta oli hienossa vireessä, hänet palkittiin kotijoukkueen parhaana kirjattuaan itselleen yhden maalin ja yhden syöttöpisteen. Vai olikohan siellä erikseen joku toimitsija, joka ne kirjasi? No joka tapauksessa, myös Jasper Juuti pelasi Oilersin paidassa sekä Anton Roth, Elias Siira ja Mikko Santanen KrP:n riveissä, näistä Santanen teki hienon rankkarimaalin. Joku voisi jopa yllättyä, että juniori, joka on kolmoskentän vasen pakki, laitetaan ylipäätään yrittämään rankkaria, mutta tämmöisellä näytöllä ei ole ihmekään, että paikka laukojien joukosta Santasella on.

Eli pähkinänkuoressa KrP:n ratkaisijat: Ykköstähdeksi neloskentässä aloittanut juniori ja parhaan rankkarisuorituksen tekemään niin ikään juniori, kolmoskentän vasen pakki. Ainakin minulle molemmat tulivat melkoisena yllätyksenä, mutta hienoa, että saivat vastuuta, onnistumisia ja sitä kautta varmasti jatkossakin vastuuta. Jäämme seuraamaan mielenkiinnolla Santasen ja Estovirran urakehitystä.

Ottelun jälkitapahtumista täytyy vielä mainita Jouni ”Jope” Iivonen, joka on ehdottomasti salibandyn viihdyttävin lehdistötilaisuuksien vetäjä. Harmi, että koronatilanteen vuoksi yleisöä ei päästetä seuraamaan lehdistötilaisuuksia, yleensä käyn nekin katsomassa, kun vain pääsen. Mutta ehdottomasti suosittelen vähintään YouTuben kautta seuraamaan KrP:n mediapuolta, sillä heillä on tässä kategoriassa aivan ehdottomasti salibandykartan parhaat tekijät.

Seuraava reissuni suuntautuukin sitten lauantaina A-poikien otteluun Jyväskylän Palokkaan, sinne ei pääsekään pelkkää moottoritietä pitkin kuten Nokialle.

(Penkin puolella aloittanut Tomas Estovirta kävi lopulta pokkaamassa joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon)