A-POJAT ENNAKKO 20-21

A-Poikien SM-sarja starttaa 23.9.2020 kahdentoista joukkueen turvin ja Mestari nostanee kannua keväällä huhtikuun puoleenväliin mennessä. A-poikien sarjaa leimaa aina pelien tason vaihtelu johtuen kokoonpanojen isoistakin muutoksista otteluiden välillä. Tämä taas johtuu usein niin armeijan harmaista kuin edustusjoukkueen tarjoamista mahdollisuuksista nuorille tähtipelaajille. Sijoituksia arvioitaessa on aina hyvä ja oikeastaan pakko ottaa huomioon myös edustusjoukkueessa pelaavien pelaajien velvoitteiden pituus kevään pudotuspelien aikana.

Joukkueiden voimasuhteissa on koettu muutosta siltä osin, että sarjaan lähdettäessä tuntuu, että edelliskauteen verrattuna luvassa voisi olla tasaisemmat väännöt mikä tekeekin sarjan seuraamisesta entistäkin mielenkiintoisempaa. Se päästäänkö tasaisuudessa aivan kauden 2017-2018 tasolla jää nähtäväksi.

Kysyimme kaikilta kahdeltatoista A-poikien valmentajalta lopullisia sijoituksia sarjassa ja kahden joukkueen osalta kaikki olivat samaa mieltä – niin SPV kuin TPS olivat jokaisen papereissa neljän parhaan joukossa. Muut selkeät kärkikisijat menivät Classicille ja Eräviikingeille. Muille on tarjolla lähinnä haastajan roolia.

Lähes puolitoistatuntisen ennakon voi kuunnella joko oman suosikkijoukkueen lasit ja pelipaita päällä tai vaihtoehtoisesti olla liikkeellä avoimin mielin. Valintojen maailma siis. Ennakot ovat aina rohkeita arvauksia, mutta yhdestä asiasta voidaan olla varmoja. Tämäkin sivistynyt teos nostattaa varmasti tunteet pintaan. Play!

1. SPV
Seinäjoen pojilta jäi jotain kesken viime kaudella. Olisikin huutava vääryys jos tätä ryhmää ei osaisi kärkipaikalle laittaa myös tänäkin vuonna. Edustusjoukkueessa pelaavien huipputalenttien takaa on kasvamassa uusia tulevaisuuden tähtiä, joiden nimet saadaan varmasti suuremmankin yleisön tietoon viimeistään kevään tosipelien koittaessa.

2. CLASSIC
Tampereen ylpeys taistelee tänäkin vuonna tiukasta kirkkaimmasta mitalista. Joukkue vilisee nuorten maajoukkuepelaajia, mutta kun edustusjoukkueessa peliaikaa ei aivan kaikille ole tarjolla onkin oletettavaa, että A-poikien sarjaan saadaan seurattavaksi varsin laadukas joukkue pelistä toiseen.

3. ERÄVIIKINGIT
Kausi 20-21 näyttää joukkueen osalta lähtökohtaisesti varsin lupaavalta. A-ikäisten pelaajien määrä ja laatu riittää varmasti tällä kertaa taistelemaan voitoista pelistä toiseen. Ryhmä ei ole enää niin riippuvainen edustusjoukkueen mukana pelaavien pelaajien läsnäolosta vaan vastuuta voidaan jakaa monipuolisemmin ilman sen suurempaa vaikutusta otteluiden lopputuoksiin.

4. TPS
Turussa tehdyn laadukkaan ja pitkäjänteisen juniorityön tuloksista nautitaan tänäkin vuonna, mutta ei välttämättä kuitenkaan vielä aivan mitalikahvien arvoisesti. Edustusjoukkue syö kärkiyksilöt omaan käyttöönsä ja kevään pelien jatkuessa pitkällekkin on A-poikien oletettavasti tultava toimeen ratkaisupeleissä ilman huippuyksilöitään.

5. ESPORT OILERS
Junioripuolen kestomenestyjä lähtee kauteen tällä kertaa haastajan asemasta. Neljän selkeän ennakkosuosikin takaa on kuitenkin mahdollisuus yllättää, mutta käytettinkö tuo yllätyskortti jo viime vuonna? Seuran suuret panostukset edustusjoukkueen menestyksen eteen junioripuolen kustannuksella eivät voi olla näkymättä A-poikien otteissa.

6. HAWKS
Haukkaryhmä osoitti viime kaudella, että sen nousu SM-sarjaan ei ollut vahinko vaan paikka kahdeksan parhaan joukossa runkosarjan päätteeksi osoitti ryhmän kuuluvan maamme parhaimpien joukkoon A-pojissa. Kaudelle 20-21 joukkue lähtee parantamaan niin esityksiään kentällä kuin sijoitustaankin mihin muutamalla täsmähankinnalla vahvistuneella ryhmällä onkin kaikki edellytykset.

7. WESTEND INDIANS
Kaudelle 20-21 paluun muutaman vuoden tauon jälkeen SM-sarjaan tekevän Indiansin ryhmä on mukava sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Suurimmat kysymysmerkit ryhmän osalta lienevät edustusjoukkueen mukana pelaavien pelaajien osallistumismahdollisuus A-poikien peleihin sekä miten viime kaudella 1-divarissa pelenneet pääsevät SM-sarjan vauhtiin kiinni.

8. NOKIAN KRP
Vuodesta toiseen A-poikien kärkeen povattu ryhmä on paperilla tälläkin kaudella varmasti yksi sarjan kovimmista, mutta edustusjoukkueen velvoitteet kuitenkin syövät aivan kirkkaimmat yksilöt pois junioripeleistä. Näätälauma tarjoilee lähes poikkeuksetta todella viihdyttävää ja yllätyksellistä taiturointia kentällä, mutta sarjataulukon pistesarakkeen kartuttamiseksi se ei aina ole paras vaihtoehto. Viihdearvo näissä peleissä on kuitenkin täysi kymmenen.

9. HAPPEE
Jyväskylän ryhmä on aina suuri arvoitus kauden kynnyksellä eikä tämäkään vuosi tee poikkeusta. Edustusjoukkueen mukana pelaavien osallistumisasteella on varmasti suuri merkitys joukkueen iskukykyyn tälläkin kaudella. Kirkkaimpien tähtien takana onkin oiva mahdolisuus uusille tulijoille astua esiin ja ottaa vastuuta myös tuloksen tekemisessä. Miten pitkälle se sitten riittää jää nähtäväksi.

10. TIIKERIT
Vantaalaisryhmä lähtee kauteen todellisen haasteen edessä. Valitettavasti siirtomarkkinat eivät kohdelleet Tiikereitä kovimpaan lempeästi vaan ovi on käynyt ulospäin varsin vilkkaasti. Toisaalta se antaa mahdollisuuden uusille kyvyille astua esiin, mutta SM-sarja on kuitenkin varsin laadukas ja kovatasoinen paikka ottaa johtavaa roolia kentällä. Edustusjoukkueen pelaajien apuja tarvitaankin varmasti kauden aikana aina kun se on mahdollista.

11 LASB
Vaikka joukkue ei varsinaisesti viime kauteen verrattuna olekaan juuri heikentynyt on todettava, että edustusjoukkueen velvoitteet pitänevät entistäkin kiireisempenä ryhmän kärkipelaajia. Parhaimmillaan tämä joukkue kykenee haastamaan kenet tahanssa, mutta toisena päivänä tarjolla voi olla isomaalinenkin tappio kotiin viemiseksi. Tasaisessa sarjassa juuri tasainen esiintyminen kentällä onkin avainasemassa sijoitusta arvioitaessa.

12. STEELERS
Teräspoikien viime kausi päättyi runkosarjan toiseksi viimeiselle sijalle ja kun tarkastelee siirtomarkkinoita voi valitettavasti todeta, että Steelers lähtee tähänkin kauteen taistelemaan sarjapaikasta. Edustusjoukkueen pelaajia tuskin nähdään kovinkaan usein junioripeleissä, joten tulosvastuu kaatuneekin uusien pelaajien syliin. Alkukauden pelit näyttänevät suunnan minne Hämeenlinnalaiset ovat tällä kaudella menossa.