A-POJAT SM-SARJA 20-21

A-POJAT ENNAKKO 2020-2021 TÄSTÄ

Tuttuun tapaan mestaruudesta taistelee tänäkin vuonna 12 joukkueellista nuoria lahjakkuuksia. Edellisen kerran kannua on nostettu keväällä 2019 Seinäjoella kun Espoolaisryhmä kävi kuittaamassa itselleen mestaruussormukset. Kausi 2019-2020 jäi kesken, mutta parhaan joukkueen tittelin uskaltaa silti laittaa runkosarjankin ylivoimaisesti voittaneelle Seinäjoen pojille.

Kausi 2020-2021 käynnistyy 23.9.2020 ja pelejä jatketaan huhtikuun puolenvälin kieppeille. Täksi kaudeksi SM-sarjan divariin vaihtoi M-team ja tilalle nousi runkosarjan tiukkojen vaiheiden jälkeen voittanut Westend Indians.

Sarjan ennakkoasetelmiin voi tutustua parhaiten täältä. Kauhukaksikon viiltävät analyysit ja pelaajanostot eivät jätään ketään kylmäksi.

Jokainen kausi on omanlaisensa ja omannäköinen kokonaisuus, mutta edellisistä vuosista voi kuitenkin napata muutaman huomion mukaan ainakin spekulaatioihin siitä keiden osalta kausi jatkuu keväällä pidemmän kaavan kautta tai mitä sarjapaikan uusiminen voi pisteiden valossa tarkoittaa. Kauden 2017-2018 pisteet on muutettu taulukossa vastaamaan nykyistä pistelaskua vertailun mahdollistamiseksi.

Kolmella edellisellä kaudella kahdeksan parhaan joukkoon päästäkseen on tarvinnut keskimäärin tasan 30,00 pistettä eli käytännössä 10,00 kpl varsinaisen peliajan voittoja. Voitaneenkin todeta, että joukkueella on varsin hyvät mahdollisuudet jatkaa kevättä ottamalla runkosarjasta voittoja yli 45,45 % :lla eli edes puolia pelistä ei välttämättä tarvitsisi voittaa taistellakseen keväällä kannusta ja kunniasta.

Mitä tulee putoamistaisteluun niin on hyvä huomioida, että kaudella 2018-2019 viimeisen pudotuspelijoukkueen ja putoajan välinen ero oli lopulta vain 5 pistettä. Siis vajaa kaksi varsinaisen peliajan voittoa erotti joukkueet siitä, että toinen jatkoi pelejään taistellen mestaruudesta ja toinen sai painella sarjatasoa alemmas. Muutenkin tuo kausi oli häntäpään osalta tasaisuudessaan ikimuistoinen.

(lähde; salibandy.fi)