PROFEETAT?

Tiivistäkää yhteen lauseeseen mikä on Salibandyprofeetat?
Salibandyprofeetat on juniorisalibandyyn keskittyvä media, jonka tarkoituksena on tarjota sisältöä mahdollisimman monipuolisesti lajista kiinnostuneille.

Mitä tarkoittaa juniori-ikäinen pelaaja?
Kaudella 2020-2021 se tarkoittaa niin poikien kuin tyttöjenkin puolella 2000 tai sen jälkeen syntyneitä pelaajia.

Historia eli kuinka tähän on tultu?
Salibandyprofeettojen takana on kaksi henkilöä eli Jari Nissinen ja Tommi Manninen. Salibandyn sisällön tuottamiseen keskittyvän yhteistyön tämä kaksikko aloitti kaudella 2017-2018 kun junioriurheiluun keskittyvän mobiilivideomediaa tarjoavan Gamesaverin alle avattiin viikottain ilmestynyt studio-ohjelma VilttIketju. Kahden kauden aikana 2017- 2018 ja 2018-2019 ohjelma keskittyi poikien valtakunnallisiin SM-sarjoihin A, B, C1 ja C2 -ikäluokissa. Yhteensä jaksoja tehtiin 139 kpl. Vuoden 2019 keväällä tehtiin myös ensimmäiset Podcastit salibandyyn liittyen. Kaudella 2019-2020 Salibandyprofeetat käynnistävät yhteistyön salibandyn pitkäaikaisen toimijan Pääkallon kanssa ja yhteistyön tuloksena Salibandyprofeetat tarjosivat viikoittaisen Podcastin lisäksi kirjallisia tuotoksia lähinnä sarjaennakoiden muodossa sekä videopohjaista analyysiohjelmaa Säbäcorner -nimen alla.

Ajatus siitä, että junioriurheilu ansaitsisi sille ehkäpä aavistuksen vieläkin kirkkaammat valot syntyi päätös siitä, että kaudelle 2020-2021 Salibandyprofeetat avaavat oman alustan osoitteeseen salibandyprofeetat.com, jonne se pyrkii rakentamaan mahdollisimman monipuolisen tarjonnan juniorisalibandyn ympäriltä. Sivusto palveluineen on avattu syksyllä 2020 ja sitä on tarkoitus kehittää ja rakentaa kauden 2020-2021 aikana saatujen kokemusten ja palautteen kautta.

Mistä nimi salibandyprofeetat?
Mietittiin pitkään kuten tapoihin kuuluu ja huomattiin, että Ylijohtava oli jo varattu ja siitä seuraava kohti kaikkivaltias valmentajaa on tietenkin salibandyjumalan sanansaattajat eli profeetat.

Mikä juttu tää oikein on, että harrastatte Profeettoja?
Se on muuten ihan totta. Me harrastetaan siis sitä, että tuotetaan junnusäbän ympärille sisältöä. Joku harrastaa shakkia, toinen purjehdusta ja joku nähtävästi Salibandyprofetointia. Harrastaminen tarkoittaa sitä, että toimintaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja kaikki toiminnasta kertyvät kulut katetaan osallistujien omista varoista. Sivusto ja tarvittavat palvelut ovat yksityishenkilöiden omistuksessa tai hallinnassa.

Mistä saatte kaiken kuvamateriaalin käyttöönne?
Kyllä yksi iso osa toimivaa visuaalista ilmettä on laadukkaat valokuvat ja tässä onkin oiva tilaisuus kiittää salibandyliittoa ja muita organisaatioita, joiden ansiosta meillä on käytössä todella laaja kuvapankki. Mutta yhtään kuvaa meillä ei olisi jos niitä ei kuvattaisi eli vieläkin isompi kiitos itse kuvaajille. Te mahdollistatte lajin näkyvyyden ja näyttävyyden kaikille lajia seuraaville. Kiitos. Lue lisää kuvien käytöstä tästä

Mukaan toimintaan?
Nyt on aika lopettaa se katsomossa arvostelu ja kaikkivaltiaan omainen käytös keskustelupalstoilla. Valjasta intosi, tietosi tai molemmat koko kansan saataville. Antamasi panos yhteiseen asiaan voi olla vaikka vain muutama minuuttia kuukaudessa. Profeetoilla on valmiina muutama ajatus eli jokaiselle löytyy kyllä tekemistä jos vain mielenkiintoa riittää.


”JOUNI” 1h/kk
– Olet kova suustasi ja tulee lupailtua vähän liikoja
– Lupaamasi asiat myös unohtuvat helposti, mutta haluaisit silti jotenkin olla mukana
– 10 tunnin viikoittainen panostus vaihtuu helposti tunnin räpellykseen kuukaudessa
– No tunti on parempi kuin ei mitään

Tervetuloa myös kaikki Jounit mukaan


JABBA” 2-20 h/kk
– Olet lajin parissa on jonkin aikaa työskennellyt
– Vaikka teet tälläkin hetkellä säännöllistä ja arvokasta työtä lajin parissa uskot voivasi tarjota lisää viisautta salibandykansalle
– Osallistumisesi toimintaan voi halutessasi olla täysin anonyymia johtuen sidoksistasi lajin parissa
– Haluat tuoda esiin myös asioita, jotka eivät ole itsestään selviä

Tervetuloa myös kaikki Jabbat mukaan


”TOMMI” 10+ h/vko
– Olet enemmän innokas kuin älykäs ja omasta mielestäsi täysin ilmiömäinen säbäniilo, jonka lajitietämys saa kokeneetkin laji-ihmiset haukkomaan henkeään
– Olet jo hetken ihmetellyt miksi kukaan ei ole aikaisemmin kysellyt Sinun panostasi yhteiseen asiaan vaikka oletkin katsomosta käsin analysoinut pelejä jo vuosia
– Kynä tai muu tallennusväline ei ole vieras ja kykenet jopa itsenäiseen työskentelyyn

Tervetuloa myös kaikki Tommit mukaan


Valitse itsellesi sopivan tapa osallistua ja anna palaa! Joillekin sopiva malli voi löytyä yhdistelemällä. Miltäpä kuulostaisi JJ eli JouniJabba?

Medialle
Mikään itseään kunnioittava salibandyseura tai lajin parissa toimiva taho ei ole mitään ilman mahtipontista ja yleisöön vetoavaa logoa. Logo ja sen suunnittelu on yksi tärkeimmistä tekijöistä mitä uusi toimija voi edes ajatella. Ilman kallista ja huolella aikaa vienyttä logoa ja sen tuhansia versioita on edes mahdoton ajatella toimivansa uskottavasti liikunnan parissa. Ei olekaan siis ihme, että siihen panostetaan niin taloudellisesti kuin muutenkin valjastaen parhaimmillaan koko organisaatio miettimään vaikkapa harmaan oikeaa sävyä.

Salibandyprofeetat tekevät tässäkin tapauksessa poikkeuksen. Piirsimme oman logon ja toden totta siltä se näyttääkin. Toisaalta siitä vapautunut aika käytettiin tälläkin kertaa sisällön tuottamiseeen. Valintansa kullakin
.


Jos joku innokas juniori tai muu kädentaitoja ylläpitävä taiteilija haluaa ilahduttaa meitä asiaankuuluvalla logolla, joka ehkä toimisi paremmin aiheemme ympärillä tai muuten voisi kuvastaa tätä päivää paremmin niin otamme mielellään sellaisen vastaan. Palkkioksi voimme tarjota nimen Hall-Of-Fameen ja luomuksen koko kansan nähtäville. Sitä odotellessa mennään näillä.

SP
Logossa käytettävä kaksikirjaiminen yhdistelmä voi kuulostaa monen korvaan tutulta ja sitä se toden totta onkin. Jos wikipediaan on uskominen niin SP -lyhenne on monessa muussakin käytössä, joten ihan uudesta keksinnöstä ei voitane puhua.

SP, SP., Sp, Sp., sp tai sp. voi esiintyä ainakin seuraavissa käytöissä:

 • Binomisessa nimistössä lyhennettä sp. käytetään kun lajin täsmällistä nimeä ei tiedetä (monikkomuoto: spp.)
 • myynninedistäminen, SP (englanninkielisestä nimityksestä sales promotion)
 • Norjan keskustapuolue, Sp (norjankielisestä nimestä Senterpartiet), norjalainen puolue
 • SATA Air Acores, IATA-koodi SP, lentoyhtiö
 • sotilaspiiri, SP, Suomen puolustusvoimien entinen aluehallintoyksikkö
 • sotilaspoliisi, SP, asevoimien koulutushaara
 • South Park, SP, animaatiosarja
 • SP, aiemmin Silkinpehmee, suomalainen rap-artisti
 • SP, sosiaalidemokraattisen puolueen lyhenne useissa maissa, ei kuitenkaan esim. Suomessa eikä Saksassa
 • SP, välilyönnin ASCII-ohjausmerkki (englanninkielisestä nimityksestä space)
 • sulamispiste, sp. lämpötila, jossa aine muuttuu kiinteästä olomuodosta nesteeksi
 • Suomen Pankki, SP, Suomen keskuspankki
 • Suomen Partiolaiset, SP, Suomen partioliikkeen keskusjärjestö
 • säästöpankki, sp. pankkityyppi.
 • SP, Seppo Paju, suomalainen frisbeegolfin pelaaja
 • Ja jatkossa myös Salibandyprofeetat saataneen lisättyä listaan

(Lähde: Wikipedia)